Blog Mister Amsterdam

House of Bols Amsterdam

Voor de liefhebbers van sterke drank, heeft Amsterdam een cocktail en jenever experience. House of Bols, gelegen aan het museumplein, biedt een unieke en onvergetelijke interactieve ervaring van de extravagante wereld van cocktails, likeuren en het beroemde Nederlandse drankje, Bols jenever. Deze ervaring zal je alles leren over Lucas Bols. Deze man is 1575 in Amsterdam begonnen met het destilleren van alcohol en het stoken van likeur. House of Bols kan zich de oudste stokerij van de wereld noemen. Bols is vooral bekend om zijn jenever, vodka en gin, maar ook om het drankje Pisang Ambon en Goldstrike. House of Bols is een van de partners van Mister Amsterdam en is regelmatig onderdeel van een bedrijfs- of teamuitje in Amsterdam.

Lucas Bols

House of Bols neemt je mee op een spectaculaire reis waar al je vijf zintuigen geprikkeld worden. Zo is er een “Hall of Taste” waar je smaakpupillen tot leven komen door te zien hoe de 38 verschillende Bols likeuren worden gemaakt. Hierna zal je alles weten over de verschillende productietechnieken van ‘s werelds oudste gedestilleerde-sterke-dranken-merk, Lucas Bols. Verder is er ook een Delfts blauwe kamer, De Wereld van Cocktails ‘club’ en de mysterieuze Bols Jenever kamer. De tour eindigt in de revolutionaire Spiegel Bar. Hier zal een barman gebaseerd op persoonlijkheidsvragen de perfecte Bols jenever en likeur cocktail op een speciale manier voor je ogen bereiden. Voor de echte fans is er ook een House of Bols fanshop waar je alle coole gadgets en likeuren van Bols kunt kopen om zelf thuis aan de slag te kunnen. Als deze ervaring jou geïnspireerd heeft kun je ook je carrière omgooien en jezelf aanmelden bij de Bols Barman Academie. Deze academie is in Amsterdam en wordt gezien als de meest geavanceerde opleiding om barman te worden. Dit instituut wordt internationaal herkend en biedt cursussen voor elk niveau.

House of Bols wordt door Lonely Planet beschreven als nummer 1 attractie van Amsterdam. Daarnaast is het ook de winnaar van de Dutch Design Award voor beste expositie en ervaring. In deze unieke ervaring komen historie, interactie en innovatie samen. Naast de tour, biedt House of Bols ook cocktail workshops, proeverijen en cocktail parties. De locatie kan zelfs helemaal afgehuurd worden voor een exclusief feest. House of Bols is ook te bezoeken met het arrangement Game & House of Bols.

Museumkwartier Amsterdam

House of Bols is gelegen in het beroemde museumkwartier van Amsterdam, waar ook het Rijksmuseum, van Gogh museum en het museumplein te vinden zijn. Deze buurt is vaak het decor voor de bedrijfsuitjes en teambuilding van Mister Amsterdam. Als jenever toch niet helemaal je ding is, kan je ook nog altijd naar het Heineken Experience gaan waar je alles kunt leren over bier.

Leuk weetje: Onder studenten is het drankje jenever met appelsap bekend als een ‘japie’.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een bedrijfsuitje of teambuilding in combinatie met de House of Bols?
Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *