Blog Mister Amsterdam

Heineken Experience Amsterdam

In Amsterdam staat de Heineken Experience. Aangezien Heineken destijds te groot werd voor zijn brouwerij aan de Stadhouderskade, hebben ze besloten om in 2001 deze brouwerij om te toveren in een modern museum. Door het hippe en interactieve karakter van het museum wordt het ook wel de Heineken Experience genoemd. Het museum toont de geschiedenis van het biermerk Heineken en geeft een goed inzicht van het brouwproces van bier. Deze bijzondere experience met pretparkattracties passen helemaal bij het succesvolle en geliefde merk Heineken. De Heineken Experience is een voorbeeld van sterke branding en laat de mensen dichterbij het merk Heineken komen. De Heineken Experience is leuk voor jong en oud en zeker de moeite waard tijdens een bezoek aan Amsterdam. De Heineken Experience is ook te bezoeken tijdens een bedrijfsuitje in Amsterdam.

Gerard Adriaan Heineken

De allereerste Heineken brouwerij is gebouwd in 1863 in Amsterdam. Dit was het begin van het biermerk Heineken, dat opgericht is door Gerard Adriaan Heineken. Vervolgens verhuisde de brouwerij naar de Stadhouderskade in 1886. Dit was ook jaar waarin Heineken begon met het produceren van het bekende A-gist. Uiteindelijk is Heineken in 1887 overgestapt op het produceren van ondergistend bier. In 1988 sloot de Heineken brouwerij en werd het een bezoekerscentrum. Het gebouw is nu onderdeel van de Europese Route van Industrieel Erfgoed.

De Amsterdam Heineken Experience is regelmatig onderdeel van de bedrijfsuitjes en teambuilding van Mister Amsterdam. De Experience neemt je op tour door de oude brouwerij die helemaal is omgebouwd om zo het bier tot leven te laten komen. In ongeveer anderhalf uur zal je alles te weten komen over het merk Heineken en de methode van bier brouwen. Zo zijn de originele silo’s die werden gebruikt voor de opslag van het mout en de koperen brouwketels nog aanwezig. Oude reclames worden getoond net als andere zaken die je te weten wilt komen over het merk Heineken. Bijvoorbeeld waar de lachende ‘e’ vandaan komt. Ook laten ze zien hoe in de vorige eeuw bier in Amsterdam werd getransporteerd door bierwagens die werden getrokken door paarden. Naast dat je alles te weten kan komen over de geschiedenis en prijzen van Heineken, zijn er ook veel interactieve multimedia-activiteiten te doen. Zo is er bijvoorbeeld een attractie genaamd ‘Brew U ride’ waarbij je doormiddel van een bewegend platform en beelden het hele brouwproces van Heineken pils doorloopt vanuit het perspectief van een druppel pils. Je kunt een extra beleving toevoegen aan de tour door de Heineken Experience App te downloaden. Met deze App krijg je een audiotour door de brouwerij en mis je geen enkel feitje. Uiteraard eindigt de tour met een ijskoude goudgele rakker oftewel een glas Heineken pils. De Experience is onderdeel in Mister Amsterdams arrangement Game & Heineken Experience.

Heineken Brand Store Amsterdam

Voor de Heineken fans is er ook een mogelijkheid om per Heineken Shuttle Boat naar de Heineken Brand Store te gaan in hartje Amsterdam. Hier zal je alles vinden wat het hartje van elke Heineken fan begeert. De winkel biedt zo’n 250 originele Heineken producten waaronder kleding, tassen, tapspullen en nog veel meer.

Leuk weetje: Bier en pils worden vaak gezien als hetzelfde maar dat is niet juist; pils is altijd bier, maar bier niet altijd pils. Bier is de verzamelnaam voor verschillende biersoorten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om de Heineken Experience te bezoeken tijdens een bedrijfsuitje of teambuilding?
Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *