Blog Mister Amsterdam

Nemo Amsterdam

Als mensen Nemo horen, denken ze natuurlijk al gauw aan de film Finding Nemo. Maar Nemo is ook een heel opvallend technologiemuseum in de vorm van een schip in Amsterdam. Het idee achter het design is dat het de ingang van de IJ-tunnel moet voorstellen maar dan gespiegeld. De IJ-tunnel rijdt namelijk onder Nemo door. Als je vanuit het oosten met de trein reist naar Amsterdam Centraal Station dan is Nemo het eerste gebouw dat je ziet, voordat je de gebouwen van de oude binnenstad ziet. Om precies te zijn ligt het op het Oosterdok, tussen het Oosterdokseiland en Kattenburg.

Science Center Nemo Amsterdam

Nemo wordt ook wel science center Nemo genoemd. Het is het grootste technologiemuseum van Amsterdam en ook van Nederland. Het museum is vooral gericht op kinderen en het heeft vijf verdiepingen met interactieve technologie en wetenschap exhibities. Op een leuke en interactieve en informele manier kom je meer te weten te komen over technologie en wetenschap. Nemo maakt technologie en wetenschap tastbaarder en makkelijker te begrijpen. Het heeft in totaal 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en 300 vierkante meter dakterras. Het dakterras biedt een mooi zicht op Amsterdam en is een mogelijke locatie om een bedrijfsuitje of teambuilding van Mister Amsterdam af te sluiten met een borrel. Nemo is opgericht in 1923 en is in 1997 verhuisd naar het huidige gebouw in Amsterdam dat ontworpen is door de Italiaan Renzo Piano. Nemo begon als Museum van den Arbeid aan de Rozengracht in Amsterdam. In 1954 werd de naam veranderd naar NINT, oftewel het Instituut voor Nijverheid en Techniek. Voordat het Nemo werd genoemd in 2000, was het bekend als NewMetropolis. Jaarlijkse komen er zo een half miljoen bezoekers naar Nemo. Dit maakt Nemo het vijfde meest bezochte museum van Nederland.

Nemo: dakterras met uitzicht over Amsterdam

Nemo heeft dus vijf verdiepingen en elke verdieping heeft een thema. De eerste verdieping is vooral gefocust op DNA en kettingreacties. De attracties op deze verdieping zijn gigantische domino’s, een grote bubbel, een vliegende auto en een kettingreactieshow. De tweede verdieping heeft een ballenfabriek waar kleine plastic balletjes in een circuit terechtkomen. De bezoekers moeten ze groeperen op basis van gewicht, grote en kleur. Verder is er op deze verdieping nog een display over waterkringloop en een display over metalen en gebouwen. De derde verdieping is een groot scheikundelaboratorium. Hier mogen de witte jasjes aan en de brilletjes op. Er is een mogelijkheid om vitamine C te mengen met verschillende substanties en om naar DNA te kijken. Ook is er een klein gedeelte dat over geld en business gaat. De vierde verdieping gaat over het menselijk brein. De top attracties hier zijn de geheugentest, geestelijke problemen en zintuigen testers. De vijfde verdieping heeft een cafetaria, een kinderspeelplaats en toegang tot het dakterras. Hier heb je een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Tijdens de teamuitjes van Mister Amsterdam wordt er ook gebruik gemaakt van technologie op een interactieve manier. Zo worden er bij The Target en Team Me Up tablets gebruikt die veel interactie en fun bieden. Nemo sluit hier dus mooi op aan en is zeker een bezoekje waard.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om Nemo onderdeel te maken voor uw bedrijfsuitje of teambuilding?
Neem dan contact met ons op.